Tuan Izan Shafie

- Mohd Noorrizan Bin Mohamad Shafiee

Asas kehidupan yang mudah, berjumpa dan berkenalan adalah satu cara untuk saya mula berkongsi ilmu dan menjalinkan silaturahim yang terbaik bagi semua pihak. Simple & steady ja konsepnya. Moga kita saling kenal.

Bagaimana Kehidupan saya bermula.

Peringkat sekolah

  • Akhir sekolah di SMK Clifford Kuala Kangsar (SPM tahun 2000) semasa di sekolah menengah saya di dalam kelas pengajian perniagaan. 

Peringkat Kolej

  • Melanjutkan pelajaran di Kolej Negeri Sembilan. Untuk Sijil Kemahiran Malaysia dalam sistem komputer networking.
    (SKM Tahap 3) 

Pengalaman Berkerja 1

  • Akhir jawatan REGIONAL SALES MANAGER di Unilingua Network Sdn Bhd bagi memasarkan produk yang berasaskan audio visual untuk pembelajaran bahasa inggeris dalam dwi bahasa. 

Pengalaman Bekerja 2

  • Akhir jawatan sebagai Business Support Officer dalam Syarikat Leno (M) Sdn Bhd menjaga 10 branch di Perak bagi melancarkan jualan bagi “Catalog Shop”.

Pengalaman Perniagaan 1

  • Membuka dan berniaga FRANCHISE LENO (Leno M Sdn Bhd ) yang mengambil masa 4 tahun mengetahui lebih jauh sistem perniagaan yang berbentuk CATALOG SHOP.

Bisnes Sendiri

  • Akademi Guru Niaga PLT. Sebuah syarikat yang di bina atas dasar membantu usahawan dari golongan rendah hingga tinggi capai objektif yang tepat dalam perniagaan.

Pelajar terbaik

Bermula dengan Abg Abu, Allah izinkan perubahannya. Dalam program Abang Abu (Ilmu Kewangan) saya di antara top 3 pelajar yang berjaya menyiapkan task task dan achievement yang membanggakan dalam pencapaian pembinaan syarikat sendiri.

Di Interview

Alhamdulillah pelbagai interview baik di media TV, Akhbar & Majalah di Malaysia telah saya hiasi dengan pencapaian yang sungguh bermakna kerana saya menyediakan pelbagai solusi pembinaan perniagaan kepada pelajar pelajar saya secara online dan face to face.

Penulis Di Harian Metro

Kolumnis adalah satu ruang penulisan bagi saya berkongsi ilmu kepada pembaca-pembaca harian metro dalam segment penulisan ayat iklan dan cara membina perniagaan online dengan jayanya. Syukur diberikan peluang menulis.

Bersama Usahawan Chinese

Alhamdullliah kini lebih 4000 ribu pelajar chinese yang telah pun diberikan suntikan pembelajaran mengenai cara berbisnes dengan orang melayu dan menguasai teknik penulisan ayat iklan berbentuk storytelling. Syukur ianya satu perjalanan yang mengujakan saya dan team. 

Penulisan Yang Di Bukukan & Produk Digital.

Penulisan Digital melebihi dari 10 unit ebook yang telah di hasilkan. Kolabrasi penulisan bersama penulis lain untuk produk digital lebih 50 jenis. Kelas-kelas online lebih dari 3000 kelas telah berlangsung selama 5 tahun di medium online. 1st buku diterbitkan BUKU STORYTELLING ( Menjual Dengan Cerita) dan diberikan  sentuhan terbaik kerana buku pertama ini  bercerita mengenai marketing (Topik Copywriting) yang pertama kalinya di benarkan masuk untuk keseluruhan library-library di Malaysia. Syukur.

Share It

Facebook
Twitter
Telegram
Email
WhatsApp