PARENTING SEMINAR

CHARACTER
BUILDING

PARENTS anda didedahkan akan Rahsia dan Formula untuk Membina CHARACTER terutamanya dalam mendidik anak-anak, serta mempraktikkan ilmu tersebut dan membantu kita untuk membentuk peribadi anak-anak  menjadi IKON ISLAM di dalam rutin kehidupan mereka.

7 November 2021 (AHAD)

‘Parenting Seminar CHARACTER BUILDING’ 

“BE MORE CONCERNED WITH YOUR CHARACTER THAN YOUR REPUTATION, BECAUSE YOUR CHARACTER IS WHAT YOU REALLY ARE, WHILE YOUR REPUTATION IS MERELY WHAT OTHERS THINK YOU ARE.”

-JOHN WOODEN- 

2 BONUS OFFER UNTUK SEMUA PESERTA PCB

Bonus 1

E-BOOK PREMIUM PCB BERNILAI RM59

E-Book PREMIUM PCB yang kami berikan anda secara exclusif hanya untuk yang mendaftar seminar ini. Sebagai bonus untuk anda dan boleh dimuat-turun dan dicetak untuk memudahkan lagi untuk proses pembelajaran anda. 

Bonus 2

RAKAMAN PENUH PROGRAM

Kami faham kadang kita terlepas dengan point-point penting dari speaker yang dengan izin Allah, boleh mengubah hidup kita 360 darjah. Jadi, kami sepakat untuk berikan yang terbaik untuk anda dengan persembahkan konten rakaman penuh seminar ini untuk peserta. Terbaik, anda sudah boleh ulang tonton dan ulangkaji semula. Rakaman akan kekal berada didalam Group Facebook.

BIOGRAFI PANEL:

 

Mahdi bin Abu Bakr bin Mahdi al Hamid, lebih dikenali dengan Habib Mahdi adalah ulama’ muda bernasab dengan Rasulullah S.A.W dari galur keluarga Al Hamid. Diantara guru beliau adalah Habib Umar bin Muhammad bin Hafidz dimana beliau menetap bersama dengan Al Habib Umar bin Hafidz dan mendapat Pendidikan khusus dan tarbiyah langsung dari Al Habib sendiri selama 13 tahun. 

Beliau juga mengarang kitab “Amanah Al Tarbiyah” yang di dalamnya mengandungi beberapa jilid (siri) khusus di dalam mendidik kanak-kanak dan remaja. Selain itu juga menerbitkan majalah Majma’ul Khair dan Ad-Dhiya, dan menulis artikel-artikel dakwah untuk dimuatkan ke dalam surat khabat dan majalah-majalah di Yaman.

Kini beliau Pengasas Madrasah Anwar Al Batul dan Maahad Tahfiz Dar Tarim, Malaysia, Pengasas bagi Majlis Az Zikrul Hakim, Pengasas dan memimpin Majlis Ta’alim Nur Al Kitab Wa As Sunnah. Mengadakan Program Kembara Dakwah, Daurah atau Kursus di seluruh Malaysia dan Singapura, dan Indonesia.

 

Semua bonus diatas akan diberikan kepada semua yang mendaftar ke PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING.

Bonus Khas

TAJUK: MENDIDIK ANAK CARA RASULULLAH S.A.W

Program ini akan mengupaskan lebih lanjut dan spesifik bagaimana mendidik anak cara Rasulullah S.A.W. Dimana akan dikongsikan secara teori dan praktikal supaya para parents boleh APPLY ilmu tersebut di dalam rutin seharian bersama anak-anak.Bakal dikongsikan oleh Habib Mahdi Al Hamid, seorang panel yang bertauliah dan berpengalaman dalam bidang Quran dan Sunnah.

Pernahkah anda lihat anak-anak mereka yang dengar cakap, dan sangat menjaga adab mereka bila berdepan dengan orang-orang tua, dan pada masa yang sama, sangat pandai mengurus emosi dan mengawal diri mereka dengan sifat CHARACTER yang bagus bila di saat situasi sukar dimana kebiasaannya boleh membuat seseorang anak itu marah, atau bersikap yang kita tidak inginkan… Tapi anak muda itu masih boleh kawal, boleh urus emosi, sifat peribadi dan kepimpinannya menjadi contoh bagi adik-beradiknya yang lain, kita sebagai parents, dan terus bertanya-tanya,

“ALLAH, BAGAIMANA DIA DIDIK ANAK DIA SAMPAI JADI BEGITU BAIK SEKALI?” KENAPA PENTINGNYA UNTUK IKUT PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING INI?

Sepertimana kita tahu Salahuddin Al-Ayyubi atau dikenali dengan panggilan ‘Saladin’ ialah seorang Pahlawan Islam yang sangat disanjungi oleh umat Islam dan orang-orang Barat itu sendiri.

Sungguhpun dia adalah Pahlawan yang luar biasa di medan perang, sehingga diberikan gelaran ‘Pahlawan Dari Seratus Medan Perang’, tetapi satu perkara yang ramai terlepas pandang, beliau itu sendiri mempunyai PERIBADI yang luar biasa.

Stanley Lane Poole (1914), seorang penulis Barat menyifatkan Salahuddin Al-Ayyubi sebagai seorang anak governor yang memiliki kelebihan daripada orang lain tapi tidak menunjukkan sedikit pun tanda-tanda ia akan menjadi orang hebat pada masa depan, akan tetapi ada satu perkara yang terlihat masa itu adalah beliau menunjukkan PERIBADI atau CHARACTER yang mulia.

“Victory is changing the hearts of your opponents by GENTLENESS AND KINDNESS.” Salahuddin Al-Ayyubi Daripada kesedaran itu, kami Nabawi Garden cuba untuk berusaha menjadikan anak-anak generasi akan datang terbentuk seperti IKON Islam. Mempunyai berjiwa Quran dan Sunnah, dan diantaranya adalah dengan memberikan ILMU DAN KESEDARAN, kepada para PARENTS, PENDIDIK, PENGAJAR, dan sesiapa saja untuk mula ambil BERAT dalam bab CHARACTER BUILDING ini.

Kita tidak akan pernah tahu hidup SIAPA yang akan Berubah… Dan, dari situ PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING (PCB) ini dilangsungkan secara LIVE untuk anda.

BAGAIMANA ILMU PCB MEMBANTU ANDA?

Dapat membina PERIBADI DIRI terutama dalam bab kepimpinan kepada diri, anak-anak, ahli keluarga, dan orang sekeliling kita. 

Memahami 3 konsep ilmu LEADERSHIP, POSITIF ATTITUDE, ADAB yang bakal dikupaskan lebih mendalam melalui 3 PANEL yang bertauliah, berpengalaman dan dikenali di Malaysia.

Segala formula yang dikongsikan mungkin ada yang sudah anda tahu, tapi yang bezanya kali ini DIKUPASKAN secara teori beserta sekali dengan idea-idea secara praktikal, kupasan daripada Quran, Hadis dan lain-lain.

MENANGI HATI orang lain dengan cara gaya kepimpinan Nabi S.A.W, IKON Islam dalam rutin seharian mereka.

TUAN PUAN… Sepertimana kita tahu bagaimana PERIBADI Sultan Muhammad Al-Fateh yang mempunyai karakter yang LUAR BIASA telah didik daripada kecil lagi oleh bapanya Sultan Murad, sehinggakan ada suatu ketika, dimana bapanya sudah bersara dan mahu memberi tumpuan pada amal ibadah, Sultan Muhammad tetap mahu bapanya ke medan juang. Kata-kata Sultan Muhammad Al- Fateh kepada bapanya, “KALAU AYAHANDA FIKIR AYAHANDA MASIH SEORANG KHALIFAH, MENJADI KEWAJIPAN AYAHANDA UNTUK TURUN KE MEDAN PERANG. TAPI JIKA AYAHANDA MEMANDANG SAYA YANG KHALIFAH, MAKA SAYA PERINTAHKAN AYAHANDA UNTUK TURUN BERJUANG.”

Daripada situ kami ingin PCB dapat melahirkan lagi ramai ikon CHARATER YANG KUAT seperti Sultan Muhammad Al-Fateh, terlahirnya KEBIJAKSANAAN seperti Luqman Al-Hakim, dan KETEGUHAN IMAN seperti Salahuddin Al-Ayubi.

Apabila anda menggunakan ilmu dari PCB ini, anda tidak perlu lagi risau dan pening kepala lagi dalam bab mendidik anak-anak kita terutamanya, anak murid jika anda seorang cikgu, atau seorang pengajar. Ini kerana kami akan bantu anda untuk perkenalkan ilmu CHARACTER BUILDING yang akan dikupaskan lebih lanjut dan DEEP daripada 3 Ahli Speaker yang berpengalaman, dan expertise di dalam bidang pendidikan, terutama menurut Al Quran dan Sunnah. Kami berani jamin KUALITI ILMU. Anda akan pasti tidak sabar untuk terus APPLY ilmu ini bila dapat. Strategi, Formula, dan Perkongsian yang akan disampaikan dengan izin Allah, Mungkin, mungkin boleh merubah hidup anda menjadi LEBIH BAIK.

Kami akan dedahkan kepada anda tentang cara DIDIKAN PRAKTIKAL NABI S.A.W, PARA PEJUANG ISLAM, TOKOH-TOKOH ISLAM bagaimana cara mereka APPLY ILMU PARENTING di dalam CHARACTER BUILDING… Jadi, anda SERIUS nak mendalami ilmu membina CHARACTER BUILDING yang POWER ini?

APAKAH DIANTARA PROVEN-TOPIC YANG AKAN ANDA BELAJAR?

Leadership

Kenapa Pentingnya Pelajari Leadership Gaya Ikon Islam

Konsep Bimbingan

Memahami Konsep Leadership Di Dalam Membimbing Ahli Keluarga

Mindset

Apakah Mind-set, atau Positif Attitude yang boleh kita amalkan dalam Parenting

Panduan Praktikal

Apakah Panduan Secara Praktikal Yang Berkesan Dalam Parenting

Adab & Akhlak

Apakah Adab atau Manners Yang Boleh Kita APPLY Di Dalam Character Building

Karakter Mulia

Strategi Dan Formula Untuk Mendidik Anak Menjadi Karakter Mulia

Dan, BANYAK LAGI… Akan dikupaskan untuk anda pelajari ilmu di dalam PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING INI! …yang dimana sudah pasti akan MERUBAH cara pandangan anda di dalam dunia CHARACTER BUILDING, terutama di dalam bab PARENTING.

Founder Nabawi Garden

Kami perkenalkan kepada anda PCB, ‘PARENTING CHARACTER BUILDING’ dengan 3 PANEL yang POWER dan bertauliah, PROVEN-RESULT, dikenali di Malaysia yang mahir dan berpengalaman di dalam bidang PENDIDIKAN dan PARENTING melalui Sunnah Nabi S.A.W dan Quran!

Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit consequat ipsum nec.

PANEL SPEAKER #1 - TUAN FAZRUL FAHMEE 

Beliau adalah diantara usahawan, penulis buku, kolumnis majalah, dan konsultan di dalam bidang training terutama yang dikenali sebagai Pentadabbur My #QuranTime, Malaysia & World #QuranHour.  Antara buku beliau yang diterbitkan seperti, ‘Pemikiran Sistematik’, ‘Hidup Zero Alasan’, ‘Segelas Air’, ‘The 7 Habits of Highly Effective People Melalui Pemikiran Sistemik’. 

Kini beliau adalah sebagai seorang Jurulatih, Penceramah dan Coach dalam bidang keusahawanan dan softskills dalam siri latihan mengambil pelajaran dari Al-Quran dan Sunnah.

APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
Read More
▪ Beliau akan mengupaskan spesifik di dalam Seminar PCB ini mengenai LEADERSHIP, fokus kepada kepimpinan yang berdasarkan Quran dan Sunnah terutama dalam bab Tadabbur ayat Quran. Inilah kemahiran utama speaker kita Tuan Fazrul yang akan membukakan PINTU MINDA, rahsia dan FORMULA tersembunyi yang kita mungkin terlepas pandang betapa hebatnya istilah LEADERSHIP di dalam Islam.

PANEL SPEAKER #2 - PUAN HAJJAH SABARIAH FARIDAH

Merupakan Founder kepada ‘The Little Caliphs Program’. Dikenali mesra dengan panggilan Teacher Fari. Ketua Pegawai Akademik Little Caliphs International Sdn Bhd yang juga merupakan penulis novel inspirasi dari Quran Ke Hatiku. Selain itu, Teacher Fary juga merupakan Co-Founder Nabawi Garden Integrated Islamic School.

Berpengalaman dalam mengasaskan tadika pertama sendiri pada tahun 1986, dan semenjak itu telah melatih dan berikan konsultansi pelbagai tadika di Malaysia, Bangladesh, dan Indonesia. 

APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
Read More
Teacher Fari yang sering kali dijemput menjadi panel di dalam bab PARENTING, dan juga BIJAK dalam menarik perhatian kita dengan kata-katanya yang berisi dengan mutiara hikmah, yang sering dikongsikan melalui Instagram, kali ini Teacher Fari akan menekankan bagaimana untuk apply ‘POSITIF ATTITUDE’ selari dengan Quran dan Sunnah.

PANEL SPEAKER #3 - HABIB ALI ZAENAL ABIDIN AL-HAMID

Diantara para ulama’ yang sangat dikenali di Malaysia, bukan hanya di medan ilmu dan dakwah tapi juga kerana akhlak dan adab beliau yang mulia. Beliau telah berguru dengan pelbagai ulama besar, diantaranya menjadi anak murid Al Habib Umar bin Hafidz yang pertama di Dar Al Mustafa. Beliau juga pengerusi kepada Yayasan Ar- Ri’ayah. 

Terlibat dengan dakwah melalui khidmat masyarakat diantaranya seperti Penasihat Utama Pertubuhan Kebajikan Darul Murtadza, Kuala Lumpur, Pembimbing pelbagai Majlis Taalim, di Malaysia dan luar negara. Penceramah dakwah di dalam media, seperti TV3, TV- Al-Hijrah, Radio IKIM dan lain-lain lagi. 

APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
APA YANG BAKAL DIKUPASKAN BELIAU:
Read More
Habib Ali adalah diantara para Ulama’ besar yang dikenali dengan kesantunan beliau yang begitu mulia. Kali ini Habib Ali akan berkongsi sepenuhnya melalui ilmu dan pengalaman beliau bagaimana caranya membentuk CHARACTER BUILDING yang berkait rapat dengan ADAB, supaya boleh dipraktikkan terus dalam rutin seharian.
5/5
Setiap daripada panel hebat ini sudah berkongsi kemahiran mereka di TV3, TV Al-Hijrah, Astro, dan sering didengari suara mereka ke udara di Ikim.fm. Pada hari ini, bila anda daftar seminar ini, anda akan dapat mendengar dan belajar dari ketiga-tiga panel ini secara LIVE langsung melalui Group Facebook.

BAGAIMANA PROGRAM ONLINE INI BERLANGSUNG?

Ini adalah diantara usaha awal kami terutama pihak kami Nabawi Garden Integrated Islamic School untuk memastikan bagaimana membawa peserta-peserta untuk memahami konsep CHARACTER BUILDING supaya lebih mudah untuk dipraktikkan terutama di dalam bab mendidik anak-anak. Justeru atas kerana niat itu, program ini dilangsungkan. 

 

Program ini akan dijalankan melalui Facebook Group dan secara LIVE EVENT.

Kami bawakan ketiga-tiga panel yang luar biasa ini, untuk berkongsi pengalaman dan TEKNIK, FORMULA mereka dalam rutin seharian untuk anda APPLY ILMU dan BUAT ianya sampai MENJADI.

 

boys, kids, reading-3396713.jpg

SEBELUM ITU IZINKAN KAMI KENALKAN SIAPA KAMI…

 

Ianya bermula tahun 2012, Hj Abdul Razak CEO Nabawi Garden Integrated Islamic School, dan Isteri Hjh Sharifah Abu Bakar CAO Nabawi telah mengambil inisiatif untuk membuka Tadika Islam yang menggunakan English sebagai medium pengajaran dan pembelajaran. 

Niat kami ialah BERDAKWAH dan memberikan ilmu dunia dan akhirat kepada anak-anak kecil agar mereka menjadi Umat Islam yang SUKSES dunia akhirat. Daripada istikharah bersama, Allah temukan kami dengan The Little Caliphs Program. 

Cawangan pertama kami pada tahun 2012, Little Caliphs Bandar Sunway hanya dimulakan dengan 2 orang pelajar sahaja dan pada akhir tahun kami hanya mempunyai 6 orang pelajar, meskipun begitu ianya tidak mematahkan semangat kami untuk meneruskan perjuangan usaha dakwah tersebut. Kami nekad berjuang memartabatkan Pendidikan Islam dalam bahasa English buat anak-anak kecil seawal usia 4 tahun.

Alhamdulillah pada tahun 2013, sebanyak 59 orang mendaftar di Little Caliphs Bandar Sunway dan pada hujung tahun, Pihak HQ Little Caliphs telah menjalankan Quality Audit bagi setiap Tadika dan kami berjaya mendapat result 4.5 Star di bahagian subjek dan pendidikan.

Sehinggalah pada tahun 2014, kami berjaya membuka cawangan kedua kami Little Caliphs Taman Medan dan pelajar kami sehingga mencecah seramai 82 orang. Kisah ini tidak tamat begitu saja, dengan izin Allah, kami dapat membuka cawangan ketiga di Taman Sri Manja. Kapasiti permintaan pendaftaran, setiap hari semakin meningkat.

Daripada situ kami pelajari bahawa kita harus letakkan niat untuk berdakwah atas setiap tujuan dan impian kita. Allah pasti akan bantu jika niat kita baik dan betul, pasti bantu. Melalui pengalaman ini, kami bernekad untuk melangsungkan lagi bab pendidikan terutama di dalam bab PARENTING & CHARACTER BUILDING ini melalui program Seminar, Forum, Dan Juga Dari Sudut Pembelajaran Digital.

Dan, PARENTING SEMINAR CHARACTER BUILDING ini adalah yang PERTAMA, dan Penerus Perjuangan Dakwah tersebut dengan PROVEN-RESULT yang bakal kami kongsikan pada ANDA.

 

NGIIS

NABAWI GARDEN INTEGRATED ISLAMIC SCHOOL

NILAI YURAN ILMU UNTUK JOIN PROGRAM INI Sepertimana anda lihat dengan bonus-bonus yang akan anda dapat, beserta dengan perkongsian ilmu dari 3 ahli panel yang akan berkongsikan sehingga setengah hari, memang nilai yang patut kami tawarkan kepada anda untuk hadir program ini seharusnya tinggi.

Tapi, tapi, Kami ingin anda dapat belajar sepenuhnya dengan panel-panel yang kami jemput ini, dengan mengambil aura kehebatan mereka, ilmu dan FORMULA yang mereka APPLY dalam hidup mereka, yang boleh diamalkan secara PRAKTIKAL, supaya ilmu PARENTING & CHARACTER BUILDING ini sedikit-sebanyak, dapat MERUBAH HIDUP, terutama di dalam bab PERIBADI anak-anak kita…