Percayalah. Satu Muka Surat cukup untuk Mengambarkan "Marketing" anda.

1 page marketing ialah teknik yang telah menjadi rujukan  lebih 1 jutawan usahawan seluruh dunia merangkumi 9 langkah atau komponen mudah dalam merancang aktiviti pemasaran sesuatu produk/servis.

Kenapa teknik ini penting?

Ianya memberikan anda 9 jenis komponen dalam perjalanan dan pelaksanaan.

KENALPASTI PASARAN SASARAN ANDA

Ramai usahawan beranggapan bahawa lagi besar pasaran lebih banyak jualan yang mereka akan perolehi. Hakikat nya sebaliknya adalah lebih benar. Lebih focus sasaran anda lebih mudah untuk dipengaruhi. Oleh itu, memilih sasaran pasaran anda adalah langkah pertama yang penting dalam proses pemasaran.

MEMBINA MESEJ YANG SESUAI

Untuk menonjol dari orang ramai, anda perlu mempunyai mesej yang menarik perhatian audiens sasaran dan membeli daripada anda.

MENAWAN leads (PROSPEK)

Ramai usahawan terlalu bergantung kepada media sosial untuk berhubung dengan pelanggan dan prospek mereka. Apa yang akan berlaku jika Facebook atau Instagram ditutup esok. Bagaimana anda akan mencapai mereka? Menawan leads ke dalam sistem pangkalan data untuk susulan masa depan adalah penting untuk kejayaan pemasaran anda. Usahawan perlu pelbagaikan sumber penjanaan prospek.

MEMILIH MEDIA PENGIKLANAN atau PLATFORM bersesuaian

Bagaimana anda mencapai prospek anda? Di mana mereka berada online dan offline? Anda perlu engage dengan mereka dalam berbagai platform. Budget sebahagian besarnya akan menentukan media apa yang anda akan gunakan untuk pengiklanan.

MEMBELAI (NURTURING) PROSPEK

Jarang sekali orang ramai akan terus membeli pertama kali mereka nampak produk/servis anda. Membelai prospek adalah sangat penting dalam pemasaran. Ia adalah proses menawan orang yang belum begitu berminat dengan apa yang anda tawarkan supaya ingin dan mahu membeli dari anda. Anda perlu fokus untuk mendidik dan membina hubungan.

STRATEGI JUALAN – menukar prospek menjadi pelanggan

Membuat jualan bukan satu tugas yang mudah & kadangkala sangat mengecewakan. Pembelian tidak boleh dipaksa. Ia melibatkan usaha mewujudkan kepercayaan dan menunjukkan nilai yang tinggi untuk mendorong prospek yang berminat untuk menjadi pembeli. Dengan strategi & positioning diri yang betul akan membuat proses jualan lebih mudah.

MENAWARKAN PENGALAMAN BERTARAF DUNIA

Dengan menawarkan pengalaman bertaraf dunia, anda mengubah pelanggan menjadi loyal customer yang ingin membeli daripada anda berulang kali.

MENINGKATKAN NILAI JANGKA HAYAT (LIFETIME VALUE) PELANGGAN

Meningkatkan nilai jangka hayat pelanggan sedia ada adalah lubok di mana keuntungan jangka panjang dihasilkan. Anda perlu mempunyai strategi dan taktik untuk mendapatkan pelanggan sedia menjadi raving fans yang melakukan lebih banyak pembelian.

MENYUSUN DAN MERANSANG REFERRALS

Menyusun dan merangsang referrals adalah proses yang berterussan. Banyak perniagaan ingin dan berharap untuk dapat referrals tetapi tidak mempunyai sistem yang dibangunkan untuk membuat perkara ini berlaku.

Apa kata Mereka

“It’s been great for my business. It’s really the framework and the structure that businesses need in order to succeed with their marketing strategy.”
CHAD BARON, CORRIDOR NINE
Pelanggan Setia
“It wasn’t until Allan that I started to understand my worth, what I was bringing to the table and how to position my products. I’ve been able to almost 3x what I was making. I highly recommend Allan Dib.”
SHANNON CLARK
Pelanggan Setia
“If I was to sum up my experience and what I learned it would be clarity. I learned how to implement a clear and simple marketing plan that will convert my efforts into dollars.”
HOWARD TENN
Pelanggan Setia

Siapa Tenaga Pengajar Anda

2 Guru Terbaik Sekarang

5/5

Dr Ruslan

Dr Ruslan mempunyai pengalaman selama 30 tahun sebagai ahli akademik di Universiti Sains Malaysia dengan kepakaran dalam sains maklumat geografi dan geopemasaran. Telah menjalankan berbagai penyedilikan & perundingan dalam kepakaran beliau. Sekarang beliau adalah Certified Coach/Consultant/Marketer, “The 1-Page Marketing Plan (1-PMP)” di bawah bimbingan Allan Dib. Kanvas 1-PMP kini digunakan oleh puluhan ribuan usahawan di merata dunia.

Siapa Tenaga Pengajar Anda

2 Guru Terbaik Sekarang

5/5

Tuan Izan Shafie

Seorang usahawan di dunia online yang telah di berikan pelbagai tanggungjawab besar dalam membantu usahawan di Malaysia untuk memahirkan diri dalam pemasaran perniagaan. Beliau telah di interview semua media masa baik TV & AKhbar atas pencapaiannya. Dan kini menjadi penasihat akademik dalam diploma dan sijil kemahiran malaysia bagi kolej vokasional. Anugerah terindahnya adalah telah di interview oleh british pedia dalam buku bertajuk Succesfull People In Malaysia.

Bagaimana untuk sertainya

Hanya 3 Step Sahaja Diperlukan

Pendaftaran

Yurannya hanyalah RM17 sahaja untuk seorang

Check Tarikh

Tarikh Kelas pada

Bayar & Pengesahan

Isi detail lengkap dan aktif, rujuk email untuk pengesahan.

Daftar Sekarang Juga!

Sila Pilih Pakej Menarik

Pakej ini disedikan bagi membuatkan anda semua boleh menyertainya.

Pakej Single ( 1 Orang )

RM37

RM15

Paket TRIO ( Bertiga )

RM111

RM30

Pakej VIP Single

RM250

RM250

Copyright © 2020. All rights reserved.